Senseiju Ivanu Zafranoviću dodijeljeno zvanje 6. dan Aikikai!

Na ovogodišnjoj Kagami Biraki ceremoniji održanoj 14. siječnja 2024. u Aikikai Hombu Doju-u u Japanu, Moriteru Ueshiba Doshu, unuk Osnivača aikida, dodijelio je 6. dan našem Ivanu Zafranoviću, čime je postao prvi Hrvat kojem je dodijeljeno tako visoko zvanje!

Ivan Zafranović Sensei jedan je od začetnika Aikida u Hrvatskoj kojeg je započeo trenirati 1994. godine, a od 1998. godine se posvećuje učenju Tradicionalnog Aikida.

Osnivač je Aikido kluba Izvor, jedan je od osnivača Hrvatskoga Aikido saveza, te dopredsjednik saveza i predsjednik Tehničke komisije zadužene za razvoj i očuvanje kvalitete Aikida u Hrvatskoj.

Pokretač je tradicionalnog Aikida u Sloveniji i Bosni i Hercegovini za koje je zadužen kao koordinator i instruktor za polaganja.

Predavač je i na Hrvatskoj Olimpijskoj akademiji, koju su prošli već dvije generacije trenera Aikida.

Kroz dugogodišnji predani rad, vježbao je i učio od brojnih majstora Aikida, od kojih je najznačajniji Morihiro Saito Sensei, direktni i najbliži učenik O’Senseija, koji je i učvrstio njegovu želju za usavršavanjem Tradicionalnog Aikida.

Ivan & Saito Sensei - 1999.
Morihiro Saito Sensei i Ivan Zafranović, 1999. god.

Sensei Zafranović i dalje neumorno prenosi svoje znanje Aikida brojnim učenicima na redovnim treninzima u klubu, ali i brojnim seminarima, ljetnim kampovima, uchi i soto deshi programima u Hrvatskoj i regiji, radeći također i na svojem daljnjem usavršavanju, jer put Aikida se slijedi i uči cijeli život.

Kako bi proslavili ovaj povijesni trenutak, Aikido klub Izvor organizira specijalni napredni Yudansha seminar koji će se održati 27. 01. 2024., s početkom od 10:00h u prostorijama kluba. 

Categories: Novosti