ivan zafranović sensei

5. dan aikikai

Ivan Zafranović rođen je 1973. u Zagrebu. Bavi se borilačkim vještinama i sportovima 33 godine. Aikido trenira od 1994. g. Krajem 1998. godine upoznaje Paolo Corallini Senseija i posvećuje se učenju izvornog aikida iz Iwame kojeg je podučavao legendarni Morihiro Saito Shihan (1928.-2002.), 9. dan Aikikai. Sljedeće godine na seminaru u Rimu konačno upoznaje Saito Senseija i taj susret na njega ostavlja trajni dojam i još više učvršćuje želju za učenjem i daljnjim usavršavanjem tradicionalnog aikida kakvog je podučavao Morihei Ueshiba.

Godine 1999. osniva prvi klub izvornog Iwama Ryu aikida u Hrvatskoj i postaje predstavnik Saito Senseja u Hrvatskoj. Danas nosi zvanje 5. dan Aikikai i 6. dan Iwama Takemusu Buki Waza (aiki ken i jo). Pokretač je Izvornog aikida u Sloveniji i Bosni i Hercegovini za koje je zadužen kao koordinator i instruktor za polaganja.
Jedan je od osnivača Hrvatskog Aikido Saveza (HAS), koji je od 2008. punopravni član HOO-a. Trenutno je na funkciji tehničkog direktora HAS-a i nadgleda kvalitetu aikida, te vodi treninge za instruktore iz cijele Hrvatske. Svake godine putuje u Japan gdje trenira kod unuka Osnivača, Moriteru Ueshibe Doshua i posjećuje Ueshibin dojo u Iwami.

Također je aktivan u drugim borilačkim sportovima i sistemima. Od 2003. intenzivno trenira izraelski borbeni i taktički sistem Krav Maga kojim se koristi izraelska vojska, policija kao i mnoge antiterorističke jedinice diljem svijeta. Do 2010.g. vodio je Krav Maga klub „Zagreb“, prvi KM klub u Hrvatskoj, kao instruktor i voditelj kluba. Od 2006.g., također se aktivno bavi Brazilskom Jiu-jitsom.

Categories: